مقام روس: درخواست آمریکا برای مذاکره مستقیم با ایران را نباید جدی گرفت-راهبرد معاصر
فواد حسین: تهدید‌های آشکاری از سوی رژیم اسرائیل علیه عراق وجود دارد نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد

مقام روس: درخواست آمریکا برای مذاکره مستقیم با ایران را نباید جدی گرفت

رئیس کمیته روابط خارجی دومای روسیه تاکید کرد که اتخاذ گام سوم ایران برای کاهش تعهدات برجامی، پاسخ به تحریم‌های جدید آمریکا و همچنین عدم اجرای وعده‌های اروپا بود.
تاریخ انتشار: ۱۲:۳۲ - ۱۶ شهريور ۱۳۹۸ - 2019 September 07
کد خبر: ۲۱۶۱۷

به گزارش راهبرد معاصر، لنوید اسلاتسکی رئیس کمیته روابط خارجی دومای روسیه، گام سوم ایران در کاهش تعهدات خود ذیل توافق هسته‌ای (برجام) را پاسخی به تحریم‌های آمریکا و بدقولی‌های اروپا دانست.

 

این مقام روس گفت: آمریکا تلاش می‌کند ایران را مجبور به ترک توافق هسته‌ای کند تا اتحادیه اروپا را متقاعد به بازگرداندن تحریمها علیه تهران کند. این موضوع در راستای گفت‌وگوی واقعی با تهران نیست.

 

اسلاتسکی در واکنش به اعلام اتخاذ گام سوم کاهش تعهدات برجامی از طرف ایران افزود: این(گام سوم) پاسخی به تحریمهای جدید آمریکا علیه ایران و همچنین ناتوانی اتحادیه اروپا در عمل به وعده‌هایش در زمینه راه اندازی مکانیسم مالی و جبران خسارات ناشی از سیاستهای آمریکا در به صفر رساندن صادرات نفت ایران بود.

*آمریکا به دنبال تنش زایی در خلیج فارس است

رئیس کمیته روابط خارجی دوما تاکید کرد: آمریکا یک هدف روشن را دنبال می‌کند؛ مجبور کردن ایران به ترک برجام و نهایتا متقاعد کردن اروپا به احیای بسته ضد ایرانی و اقدامات محدود کننده تحت کنترل و نظارت آمریکا.

 

وی در ادامه افزود: آمریکا با اعمال تحریمهای خود و همینطور تحریمهای اتحادیه اروپا، راهبرد تغییر رژیم و انزوای ایران را دنبال می‌کند و به طور کلی به دنبال تنش زایی در خلیج فارس است.

 

*درخواست آمریکا برای مذاکره مستقیم با ایران را نباید جدی گرفت

وی به درخواستهای مکرر آمریکا برای مذاکره مستقیم با ایران نیز واکنش نشان داد و توضیح داد که این موضوع را نباید جدی گرفت.

 

اسلاتسکی در ادامه اضافه کرد، ایران مدتهاست یک سیاست محتاطانه را در پیش گرفته است. دقیقا یک سال از زمان خروج آمریکا از توافق هسته‌ای صبر کرد و سپس کاهش تعهدات ذیل برجام را اعلام کرد. هر گام از کاهش تعهدات نیز پاسخی به یک تحریم آمریکا بود.

 

با این وجود رئیس کمیته روابط خارجی دوما تاکید کرد پیشرفت در مذاکره بین تهران و کشورهای اروپایی هنوز ممکن است.

 

لنوید اسلاتسکی در نهایت گفت: روسیه همواره به اجرای برجام متعهد است. در بخش مربوط به ما، روسیه به دنبال پیشبرد تلاشها در سطوح مختلف از جمله در سطح پارلمانی برای حفظ برجام است.

 

حسن روحانی رئیس جمهور ایران پنج شنبه شب شروع گام سوم کاهش تعهدات برجامی را ساعاتی پس از اعمال تحریمهای تازه آمریکا علیه چند فرد و نهاد ایران اعلام کرد و گفت این اقدامات از روز جمعه آغاز میشود.

 

بهروز کمالوندی معاون امور بین الملل، حقوقی و مجلس و سخنگوی سازمان انرژی اتمی نیز روز شنبه ۱۶ شهریور ماه جزییات گام سوم کاهش تعهدات برجامی را تشریح کرد.

 

وی با بیان اینکه تهران فعلا قصدی برای اعمال محدودیت در نظارت‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ذیل برجام ندارد، از آغاز گازدهی به سانتریفیوژ پیشرفته آی‌آر6 در یک زنجیره 20 تایی خبر داد.

 

وی درباره دعوت از مدیرکل موقت آژانس گفت که این سفر براساس برنامه گذشته بود و اگر آمانو زنده بود این سفر باید در همین زمان انجام می‌شد. وی فردا صبح وارد تهران می‌شود و تا ظهر ملاقاتهایی با ظریف و صالحی دارد و بعدازظهر تهران را ترک می‌کند.

 

سخنگوی سازمان انرژی اتمی همچنین گفت که بتن‌ریزی نیروگاه دوم بوشهر نیز در دستورکار است.

 

کمالوندی عنوان کرد: در تحقیق و توسعه محدودیتی نداشتیم و کشور مسیر حساب شده‌ای را طی کرده است. بنا نداریم کار غنی‌سازی را با عجله انجام دهیم. ماشین‌های سانتریفیوژ نیاز به تستهای مختلف از جمله تست عمر و ... دارند که باید در زمان خود انجام شوند.

 

منبع: فارس

ارسال نظر